Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

Kérjük, hogy megrendelés előtt, az Általános szerződési feltételeket valamint a Vásárlási tudnivalókat figyelmesen olvassa végig.

 Jelen Általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazzák a https://www.happyway.hu internetes oldalon üzemeltetett internetes áruházban (továbbiakban: webshop) futóverseny nevezések  megvásárlásával kapcsolatosan Eladót és Vevőt (együtt: a Feleket) megillető egyes jogokat és kötelezettségeket, melyet a Felek elfogadnak.

Az ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

 

Szerződést kötő Felek

 

Eladó: Verebes Erika – egyéni vállalkozó

Adószám: 73550439-1-33

Nyilvántartási szám: 55056269

Számlaszám: 10700392-72830783-51100005

Számlavezető: CIB Bank

E-mail: hello@happyway.hu

Weboldal: www.happyway.hu

Telefonszám: +36-20-517-8010

Levelezési cím: 2013 Pomáz, Verebes u. 3.

Tárhely szolgáltató adatai: Rackhost Zrt.

 • Telefon: +36 1 445 1200
 • FAX: +36 1 445 1201
 • Email: info@rackhost.hu
 • Online ügyfélszolgálat: https://rackhost.hu
 • Székhely: 6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.
 • Adószám: 25333572-2-06
 • Cégjegyzékszám:  06-10-000489

Vevő: a webáruház jelen szerződés szerinti felhasználója.

Szerződés tárgya

A szerződés tárgya a webshopon keresztüli kapcsolatfelvétel útján megrendelt virtuális futam nevezése. A virtuális események tulajdonságait a webáruház adott eseményhez tartozó szöveges és képi bemutatása tartalmazza, ahol a nevezések jellemzői, bruttó vételára, illetve az egyedi sportérem és termékek fotója található.

Vásárlási feltételek

Eladó a Vevő vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles Vevő részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. A Felek közötti szerződés figyelembe véve a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendeletben foglaltakat – a visszaigazoló e-mail megérkezésével jön létre.

 1. a) A webáruházban a rendelés kizárólag elektronikus úton lehetséges. Telefonon, faxon, levélben, vagy egyéb formában leadott rendeléseket az Eladónak nem áll módjában elfogadni.
 2. b) A webáruházban mindenki vásárolhat, aki elfogadja a jelen ÁSZF-t és magára nézve azt kötelező jellegűnek tekinti. Vevő a megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket kifejezetten elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el, valamint tudomásul veszi, hogy fizetési kötelezettséggel járó rendelést adott le.
 3. c) A webáruházban regisztráció nélkül lehetséges vásárolni, ebben az esetben Eladó csak akkor fogadja el a megrendelést, ha Vevő a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti.
 4. d) Az Eladót a Vevő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, téves teljesítésért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.
 5. e) A megrendelés megerősítésének visszaküldésével a Felek adásvételi szerződést kötnek egymással, melynek alapján a Vevő köteles a vételárat megfizetni, az Eladó köteles a nevezést Vevő számára biztosítani és az eredmény sikeres feltöltését követően az egyes eseményekhez tartozó elektronikus oklevelet, illetve érmet a Vevő birtokába bocsátani a feltöltést követő 8 munkanapon belül. Vevő köteles a terméket átvenni.
 6. f) Az át nem vett csomag szállítási költségei a Vevőt terhelik, melyet szükség esetén az Eladó jogi úton érvényesíthet. Minden a Vevő által az Eladónak okozott kárt és az eljárás során keletkezett költségeket a Vevő köteles megfizetni.
 7. g) Az Eladó jogosult a regisztráció során megadott adatokat telefonon, vagy e-mailben egyeztetni. Amennyiben az Eladó az adategyeztetés során azt a véleményt alakítja ki, hogy az adatok a valóságnak nem felelnek meg, vagy a Vevő nem szándékozik, illetve nem képes az általa megrendelt termék vételárának megfizetésére, vagy a termék átvételére, az Eladó jogosult a megrendelés teljesítését részben, vagy teljes egészében visszautasítani és a szerződéstől azonnali hatállyal elállni.
 8. h) Az egyes virtuális események nevezésre szóló ajánlatai addig érvényesek, amíg az adott esemény nevezési határidje le nem jár. Határidőket az Eladó az adott eseményeknél a weboldalon feltünteti.
 9. i) Eladó minden vásárlásról a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő elektronikus számlát állít ki (részletekről ld. https://www.billingo.hu/felhasznalasi-feltetelek), mely szükség szerint tartalmazza a kiszállítás költségét is.

Rendelés menete

Eladó a Vevő vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles Vevő részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. A Felek közötti szerződés a visszaigazoló e-mail megérkezésével jön létre.

 

 1. a) A vásárolni kívánt nevezéseket egyesével a kosárba kell rakni a terméknél található „NEVEZEK” gombbal.
 2. b) Miután kiválasztotta az Önnek megfelelő terméket, a jobb felső sarokban található „KOSÁR” gombra kattintva ellenőrizheti kosara tartalmát és összértékét.
 3. c) A rendelés véglegesítéséhez:

 

 1. Ki kell tölteni az űrlapon szereplő adatokat (esetleges adatbeviteli hibák javítására a „MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE” gomb megnyomása előtt van lehetőség). Nem megfelelő szállítási adatok kiválasztásából fakadó, a valósnál kevesebbre kalkulált szállítási költség esetén az Eladó tájékoztatja és kötelezi a Vevőt a különbözet megfizetésre.

 

 1. Figyelmesen olvassa el, értelmezze és fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket, valamit a szállításra vonatkozó vásárlási feltételeket. Amennyiben kérdése van, vegye fel a kapcsolatot a webshop üzemeltetőjével a „KAPCSOLAT” menüpontban található elérhetőségek valamelyikén.

 A vásárolt nevezések ellenértékét többféle módon lehet kiegyenlíteni:

 • Banki átutalással: a megrendelt nevezés akkor lép életbe, ha számlánkon megjelenik az átutalt összeg.
 • Bankkártyával is fizethet, Barion igénybevételével.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

 1. d) Válassza ki a fizetési módot:
 2. az „Átutalás” opció kiválasztása esetén a megrendelés elküldése után a visszaigazoló e-mailben található bankszámlaszámra kell a megrendelt termék, vagy termékek szállítási költséggel növelt ellenértékét kiegyenlíteni. A szállítás csak a megrendelt termék(ek) szállítási költséggel növelt ellenértékének bankszámlánkra való beérkezése után , valamint a teljesítés feltöltése után lesz elindítva. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az átutalást legkésőbb a rendelés leadásától számított 3 munkanapon belül el kell indítania. Ellenkező esetben az Eladó törölheti a rendelését, amelyről a Vevőt írásban tájékoztatja. A megrendeléskor megadott adatok automatikusan megjelennek az űrlapon.
 3. Bankkártyás fizetés opció kiválasztása esetén a megrendelés elküldése után a rendszer automatikusan a Barion bankártyás fizetési rendszer oldalára irányítja a vásárlót. A bankkártya adatok megadása után a megrendelés fizetési teljesítése automatikusan létrejön. A fizetés teljesítéséről a Vevő és az Eladó is értesítést kap e-mailben. A nevezéshez tartozó kiegészítő termékek szállítása ( oklevél és/vagy érem ) a teljesítés feltöltését követően 10 munkanapon belül lesz indítva.

 

 1. e) Megrendelés után a rendszerünk automatikusan küld egy e-mailt, amiben jelzi, hogy rendelését rögzítettük.
 2. f) FIGYELEM: Amennyiben házhoz történő szállítást választotta, a szállítást olyan helyre kérje, ahol mindig tartózkodik valaki, aki tud a csomag érkezéséről.

Szállítási információk

A weboldalon befizetett nevezésekhez tartozó érmek szállítását előre utalás és bankkártyás fizetés esetében a vételár és a kiszállítási díj megfizetését követően valamint a teljesített táv feltöltését követően 10 munkanapon belül küldjük a megadott szállítási címre postai kézbesítéssel.

Személyes átvételi lehetőség van. Ennek pontos helyét a weboldalunkon közzétesszük.

Kérjük, ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a rendelésfelvétel, kiszállítás zökkenőmentesen történhessen. A pontatlanul vagy hiányosan leadott rendelési adatokért a megrendelő vállalja a felelősséget. Tévesen leadott rendelés korrigálásához kérjük írjon levelet a hello@happyway.hu e-mail címre.

Nevezési és részvételi feltételek

Vevő tudomásul veszi, hogy a virtuális eseményen Vevő saját felelősségére vesz részt. Nevezésével elismeri, hogy fizikailag és egészségügyileg jó állapotban van. Ha mégis bármilyen károsodás éri (sérülés, teljesítés feladásának kényszere stb.), vagy az eseményen való részvétel meghiúsul, akkor a szervezők felé semmilyen kárigénnyel, követeléssel nem él.

Egészségi állapotát rendszeresen ellenőrizteti, és nem tud olyan betegségről, amely részvételét akadályozza.

Vevő tudomásul veszi, hogy az eredményfeltöltő oldal hiányos, vagy pontatlan kitöltéséből adódó problémákért  a happyway.hu nem vállal felelősséget.

Vevő az eseményinformációt elolvasta, megértette, az abben szereplő nevezési, részvételi feltételeket elfogadja.
Vevő tudomásul veszi és elfogadja, hogy a teljesítésért járó oklevelet/érmet Eladónak az eseménynél feltüntetett teljesítési határidőn belül elküldött eredményfeltöltés esetén áll módjában biztosítani (elküldeni / személyes átvevőhelyen leadni).

Vevő elfogadja és betartja a Kormány 71/2020 és 170/2020 rendeletében megjelent a sporttevékenységről szóló szabályozását.

Kérünk minden résztvevőt, hogy a hatályos kijárási és egészségügyi korlátozások figyelembe vételével teljesítse a megadott távokat. Eladó nem vállal felelősséget ezen korlátozások figyelmen kívül hagyásáért.

 Elállás joga

 1. a) Abban az esetben ha a Vevő az adott eseményhez tartozó határidőn belül nem tudja teljesíteni ( vis maior esetén : pl.: egészségügyi okok miatt ), akkor a vásárolt nevezés szabadon átruházható (az eseményhez tartozó határidőn belül teljesítéssel). Erről Vevő köteles Eladót e-mailben értesíteni.
 2. b) Az esemény nevezési díjával együtt vásárolt termék kézhez vételétől számított nyolc munkanapon belül a vevőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben a HappyWay köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak, legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli.

 Egyebek

A honlap üzemeltetője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. Az üzemeltető fenntartja a https://www.happyway.hu oldalán közzétett árak változtatásának jogát azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép életbe. A módosítás a már megrendelt nevezések vételárát nem befolyásolja.

Eladó jogosult jelen ÁSZF feltételeit bármikor módosítani. Az esetleges módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. Az ÁSZF módosítása nem érinti a már létrejött szerződéseket, és az azokban rögzített feltételeket.

A webshop üzemeltetőjét nem terheli felelősség, ha bármilyen technikai hiba van az internetes hálózatban ami megakadályozza a https://www.happyway.hu akadálytalan működését és a vásárlást.

A honlapon található képeket szerzői jogok védik, azok felhasználása engedélyköteles. A honlapon elhelyezett képeket előzetes engedély nélkül tilos lementeni és kereskedelmi célra felhasználni, ezen kívül tilos a honlap tartalmát és grafikai elemeit (logó, képek) kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt terjeszteni.